Ένας χρόνος ΝΔ, 16 ιστορίες αστυνομικής βίας και η ανάγκη για ένα κίνημα ενάντια σε αυτή

“Ο Βασίλης Μάγγος, 26 χρονών, άφησε την τελευταία του πνοή αφού τον προηγούμενο μήνα είχε ξυλοφορτωθεί σε πορεία ενάντια στην καύση απορριμάτων στον Βόλο και στη συνέχεια βασανιστεί στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να σπάσει 6-7 πλευρά και να πάθει θλάση στο συκώτι.

Ο πατέρας του, με περίσσιο θάρρος δήλωσε: «δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας, ενα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Η σελίδα Weave, παίρνει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει έναν πρόχειρο χάρτη με τα περιστατικά της αστυνομίας με τα «λυμένα χέρια»,  βασισμένο στα κυριότερα ρεπορτάζ της χρονιάς, όπως αυτά καταγράφηκαν από την efsyn.gr.

Στον χάρτη περιλαμβάνεται και η υπόθεση του Ηρακλειώτη που έφερε στο φως το Candiadoc, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, επειδή «τον πέρασαν για Πακιστανό».

Δείτε ακόμη:  Ηράκλειο: Άγρια βία και ρατσισμός αστυνομικών με θύμα πολίτη – Τον πέρασαν για Πακιστανό και τον “σάπισαν”! (βίντεο)

Η καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό και η κατάπτυστη (και αντιδημοκρατική) παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ!

Μήνυση από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων μετά από την καταγγελία για επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη επειδή «τον πέρασαν για Πακιστανό»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί